Nyheder

Arisoft godt igang....

06-07-2021

Airsoft Challenge tiltrækker børn og unge til skydesport

Skanderborg-Stilling Skytteforening rammer plet med ny satsning på Airsoft Challenge. Realistiske våben, billige plastikkugler og actionfyldte øvelser tiltrækker nye, unge skytter.

48 børn og unge får sved på panden og action i blodet under Airsoft Challenge på fire eventdage i Skanderborg-Stilling Skytteforening.Foto: Kenneth Blomgren

Skanderborg-Stilling Skytteforening har knækket koden til, hvordan man engagerer børn og unge, der tænder på spænding og tempo: Airsoft Challenge.

Softguns og elektroniske handlingsbaner får unge skytter til at søge foreningsfællesskabet. Her konkurrerer de på hastighed og præcision, alt imens de lærer at håndtere et skydevåben korrekt.

”Airsoft Challenge er en fantastisk indgangsvinkel til skydesport, og for os som klub er det genialt! Vi kan få de helt unge med, klæde dem godt på og senere flytte dem over på vores pistol- og riffelhold,” fortæller Kim Daugaard, næstformand i skytteforeningen.

Hvorfor er Airsoft Challenge en god idé i din forening?

  • Det tiltrækker en ny målgruppe af skytter, der efterspørger action og spænding
  • Det kan udløse flere kontingent-indtægter og større kommunale tilskud (til unge under 25 år)
  • Aktiviteten er billigere end traditionel skydning
  • I kan øge interessen for traditionel skydning og sikre en ny generation af medlemmer
  • I skaber lovlige og sikre rammer, hvor de unge kan dyrke deres interesse for softguns

Stor succes med eventdage

Opbakningen til Airsoft Challenge har været stor fra start, afslører Kim Daugaard. Alligevel blev foreningen forbavset, da sommerens fire eventdage nær var udsolgte på bare ét døgn.

”Vi har i den grad fået bekræftet, at vi skal satse på Airsoft Challenge. De første deltagere har allerede spurgt, hvornår de må komme igen. Vores plan er at få bygget en permanent bane og starte et hold efter sommerferien,” fortæller Kim Daugaard.

I alt kommer 48 børn og unge til at mærke pulsen stige, når skuddet lyder, magasinet falder og sigtekornet rettes mod næste skive. Tempofyldte øvelser kombinerer skydning og forhindringer, og dét rammer plet hos de deltagende 8 til 15-årige.

Et alternativ til traditionel idræt

I Skanderborg-Stilling Skytteforening håber de, at børn og unge vil føle sig hjemme i skydefællesskabet. Det gælder især dem, der bruger timevis på Counter-Strike – men også dem, der ikke har fundet glæden ved boldspil eller gymnastik.

Airsoft Challenge er et godt alternativ til traditionel idræt. Målet for os er at flytte børn fra skærmen ud på skydebanen. Vi vil vise dem, at bevægelse er sjovt, og at de sagtens kan få venner, der ikke er virtuelle!

Kim Daugaard

Foruden venskaber og bevægelse, kan Airsoft Challenge også udvikle koncentrationsevne, fokus og selvkontrol. En vaskeægte win-win-situation hvis du spørger foreningen.

Garvede skytter vil være med

Selvom Airsoft Challenge endnu er et ukendt territorie for mange, ser garvede skytter også fordele i disciplinen. Træningsformen er den samme, og de elektroniske skiver sørger for den velkendte metalliske klang. Og med en softgun i hånden, koster det nu kun få øre at trykke på aftrækkeren.

”Et par af vores IPSC-skytter prøvede airsoft-banen, og de var meget begejstrede. På sigt kan vi godt finde på at udbyde Airsoft Challenge til voksne – men vores fokus er først og fremmest på at invitere børn og unge med ind i skydefællesskabet,” fortæller Kim Daugaard.Back to News